черен дроб

Качествената грижа за черния дроб допринася значително за нашето здравословно състояние. За оптимални резултати можем да разчитаме на следните суперпродукти.

Суперпродукти за здрав черен дроб

Цвекло

Диетолозите наричат цвеклото „прахосмукачка“, тъй като неговия състав спомага да имаме здрав черен дроб, обирайки от него ненужните „застойни“ вещества. Този хранителен продукт помага и за обновяване на чернодробните клетки.
Цвеклото може да се приготвя по избор. Сурови листа и корени могат да бъдат нарязани и поръсени със зехтин. Много полезно за нашия черен дроб е цвеклото да се добави към тежки месни блюда. Така се облекчава работата на черния дроб и стомашно-чревния тракт по обработка на мазните храни.

Тиква

Тиквата възстановява чернодробната клетъчна структура и изчиства токсините благодарение на съдържащия се в нея пектин. Основното предимство на тиквата е способността да възстановява клетъчните мембрани на хепатоцитите (чернодробните клетки). Употребата на тиква спомага за предотвратяване разрушаването на хепатоцитите. Това от своя страна допринася за правилното функциониране на нашия черен дроб и на целия ни организъм.

Райска ябълка

Този плод е много полезен за нашия черен дроб, защото е богат на сурови влакнини, които не позволяват да се абсорбира 10-15% от вредния холестерол, канцерогенни и други токсични вещества. Райската ябълка съдържа и захари, които също са полезни за организма.

Елда

Благотворен хранителен продукт за нашия черен дроб. Елдата съдържа разнообразие от хранителни вещества, главно флавоноиди. Те извеждат мазнините не само от съдовете, а директно от клетките на черния дроб. Така предпазват самия черен дроб от увреждане вследствие на натрупаните мазнини.

Лициум (годжи бери)

Лициумът отнема излишната мазнина от тялото и особено от черния дроб. Съдържащият се галактолипид предпазва клетките на нашия черен дроб от токсични вещества. Трябва обаче да се отбележи, че галактолипидът лесно се унищожава при високи температури.

Хептен / Hepten®

Хептен e висококачествен природен продукт с изключително здравословен и бърз ефект върху функциите на черния дроб. Съдържа висококачествен екстракт от семена на Бял трън (Silybum marianum) 80% – 125 mg, представляващ 100 mg силимарин. Той оказва силен антиоксидантен ефект срещу разрушаване на клетъчните структури. Хептен има регенеративно действие върху хепатоцитите чрез естествено стимулиране биосинтезата на структурните и функционалните белтъци. Хептен подпомага детоксикацията на черния дроб и спомага за пречистване на организма от токсини. Хептен е 100% естествен продукт и има предимството с високотехнологичната форма – Solucaps (течни капсули). Тя помага за бързо и цялостно усвояване от организма. Продължителната употреба на Хептен за поддържане на здрав черен дроб е благоприятна без да предизвиква нежелани странични реакции.

 

borola
Сподели: