пречистване на омазнен черен дроб

Природата предоставя лекове за различни здравословни състояния, в това число и за пречистване на омазнен черен дроб (стеатоза). Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, но често е много пренебрегван, което води до различни здравословни проблеми. Стеатозата е един от тях и се получава, когато излишните мазнини се натрупват в чернодробните клетки и чернодробната тъкан се заменя с мастна. Мазнините се разпространяват много бързо в органа и вземат превес над здравите клетки. За щастие обаче има различни неща, които могат да се направят за пречистване на омазнен черен дроб, които включват правилна диета, редовна физическа активност както и някои билки.

Най-добрите билки от природата за пречистване на омазнен черен дроб

Детоксикацията на черния дроб и намаляване на възпалението са от съществено значение за поддържане доброто здраве на органа. Ето някои от най-добрите билки, справящи се отлично със задачите за пречистване на омазнен черен дроб.

Куркума при чернодробно възпаление и като помощно средство за пречистване на омазнен черен дроб

Куркумата притежава благоприятни за здравето свойства, благодарение на съдържащото се в нея биоактивно съединение – куркумин. То е известно със своите противовъзпалителни и антиоксидантни способности. Действа ефективно в борбата с оксидативния стрес като неутрализира свободните радикали, намалява възпалението и осигурява широк спектър на защита за тялото. Изследвания показват, че куркуминът ефективно управлява чернодробните заболявания и насърчава регенерацията на чернодробни клетки. А това от своя страна води до по-добро пречистване на омазнен черен дроб.

Артишок – за добро чернодробно здраве и пречистване на омазнен черен дроб

Артишокът съдържа биоактивни съединения, по-специално цинарин, който има свойства да защитава черния дроб. Често е използван за облекчаване на затрудненото храносмилане, за понижаване на кръвната захар и детокс на черния дроб. Редовната му употреба забързва метаболизма и помага при борбата със затлъстяването, като ускорява изгарянето на мазнини. Това го прави идеално средство за превенция и пречистване на омазнен черен дроб. В допълнение подпомага възстановяването на нормалната чернодробна функция, след интоксикация или прекаран хепатит и други чернодробни проблеми.

Бял трън – най-добрата билка за пречистване на омазнен черен дроб

Белият трън е билка, традиционно използвана за поддържане здравето на черния дроб. Основното активно съединение, на което се дължат полезните му свойства е силимарин. Изследвания показват, че силимаринът може да помогне за забавяне прогресията на чернодробни заболявания като алкохолен хепатит, цироза и неалкохолна мастна чернодробна болест. Освен това може да засили процесите на детоксикация, като подпомогне способността на черния дроб да обработва и премахва токсините от тялото. Това става благодарение на антиоксидантните, противовъзпалителни и антифиброзни свойства на силимарина.

Оптимално количество Бял трън в една капсула за пречистване на омазнен черен дроб

Оптимално количество от стандартизиран екстракт от Бял трън се съдържа в природният продукт Хептен / Hepten®. Всяка капсула на доказания хепатопротектор доставя 125 мг от него, което се равнява на 100 мг силимарин. Редовният му прием оказва положителен ефект при токсични, възпалителни и метаболитни увреждания на черния дроб и жлъчката. Подпомага регенерацията на чернодробните клетки и ускорява процеса на пречистване на омазнен черен дроб. Иновативната течна капсула – Solucaps, дава възможност на активната съставка да се усвои бързо и цялостно от организма. Високият профил на безопасност на продукта го прави подходящ за продължителен прием. За оптимален ефект се препоръчва да се приема минимум 3 месеца.

Може да го намерите в аптеките или да го поръчате онлайн лесно и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: