детокс на черния дроб

Тежки трапези, прекомерна консумация на алкохол и малко движение – ако тази комбинация ви е позната, вероятно след празниците ще имате нужда от детокс на черния дроб. Ето какво да сторите, за да прочистите важния орган и да възстановите бързо нормалните му функции!

Започнете деня с чаша топла вода с лимон

Тази популярна техника носи много позитиви за организма, който е претърпял сериозно натоварване през празничната седмица. Лимонът съдържа т.н. вторични метаболити, сред които флавоноиди, алкалоиди, лимоноиди, кумарини, каротеноиди и други вещества. Те имат есенциални за човешкото здраве свойства, като осигуряват мощен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. Сокът от лимон, в комбинация с топла вода, хидратира оптимално организма и подобрява храносмилането. Спомага за прочистване на черния дроб и бъбреците от натрупаните токсини. За това пийте чаша вода с лимон сутрин, преди хранене. Продължете да отпивате по няколко глътки от свежата напитка през целия ден.

Наблегнете на вегетарианските ястия за детокс на черния дроб

Поне за кратко се хранете повече с растителни храни. Похапвайте пресни зеленчуци (броколи, карфиол, зеле), плодове и си набавяйте растителни протеини. Заменете пълномаслените млечни продукти с тези с по-малко мазнини, или ги изключете от менюто си поне за седмица. Така ще помогнете на организма си да се пречисти след обилните празнични трапези.

Раздвижете се

За да работи черният дроб правилно, трябва и вие да се потрудите. Физическата активност е един от най-добрите начини за естествено детоксикиране и поддържане на здравето на черния дроб. Няколко механизма стоят зад този ефект, като ключов от тях е намаляване на възпалението на важния орган. По този начин се подпомага правилното функциониране на всички системи в организма, а черният дроб се предпазва от заболявания. Ако все още не сте започнали да спортувате, началото на новата година е подходящо време да стартирате това здравословно начинание.

Наспете се

Еуфорията около празниците, стоенето до късно и прекъсването на естествения режим сън-бодърстване се отразява и на черния дроб. Както знаем, организмът се детоксикира по време на сън. За да му осигурим пълно пречистване, трябва всяка нощ да си набавяме достатъчно количество качествен сън. За това се постарайте след празниците бързо да възстановите нормалния си режим за нощна почивка.

Направете пълен естествен детокс на черния дроб

За пълно и мощно прочистване на черния дроб, и възстановяване на правилните му функции, разчитайте на Хептен / Hepten®®. Известният хепатопротектор съдържа висококачествен природен екстракт от Бял трън – билката, популярна с благоприятния си ефект върху черния дроб и жлъчката. Активното вещество силимарин, извлечено от нея, осигурява естествен детокс на черния дроб и целия организъм, подпомага обмяната на веществата и храносмилането. Препоръчва се за прием при токсични, възпалителни и метаболитни увреждания на черния дроб и нарушаване на функциите на органа. Съдейства за по-бързо и ефективно възстановяване след хранително отравяне и алкохолна интоксикация. Активната съставка се усвоява бързо и цялостно от организма, без да предизвиква странични ефекти. Продуктът може да се приема продължително време.

borola
Сподели: