есенни храни, полезни за черния дроб

Докато листата стават златисти, a въздухът пo-свеж, е време да разберете кои са най-добрите есенните храни, полезни за черния дроб. За щастие природата предлага набор от възможности, които са не само вкусни, но и пълни с хранителни вещества за подпомагане на детокса и регенерацията на важния орган. Затова в тази статия ще предоставим някои от тях, които се оказват полезни не само за черния дроб, но за цялостното благосъстояние на човек.

Тикви – перфектните есенни храни, полезни за черния дроб

Тиквите са типични за есента храни и за щастие са полезни за черния дроб. Богати на бета-каротин, тези зеленчуци помагат за намаляване на оксидативния стрес и възпалението в черния дроб. Бета-каротинът, мощен антиоксидант, подпомага детоксикацията на черния дроб чрез неутрализиране на вредните свободни радикали. Освен това тиквите са с високо съдържание на фибри, които подпомагат храносмилането и помагат на черния дроб да обработва мазнините по-ефективно. Печена тиква, тиквени супи и дори тиквени смутита са чудесни начини да включите тази благоприятна за черния дроб храна в есенната си диета.

Ябълки – една от класическите есенни храни, полезни за черния дроб

Има причина да се казва, че „една ябълка на ден държи доктора далеч“ и това е особено вярно за здравето на черния дроб. Този плод е друга фантастична есенна храна, полезна за черния дроб поради високото си съдържание на фибри и антиоксидантни свойства. Пектинът съдържащ се в ябълките помага за прочистването на храносмилателния тракт, което позволява на черния дроб да функционира по-ефективно. В тях се съдържа и ябълчена киселина, която помага за премахването на токсините от кръвта и черния дроб. Независимо дали се консумират сурови, печени или под формата на сок, ябълките са универсален и вкусен начин да подкрепите здравето на черния дроб тази есен.

Цвекло – не подценявайте силата му за поддържане на здрав черен дроб

Цвеклото е отличен избор, когато става въпрос за есенни храни, полезни за черния дроб. В него се съдържат беталаини, пигменти, които помагат за намаляване на възпалението и насърчават детоксикацията в черния дроб. Редовната му консумация подобрява притока на кръв и доставянето на кислород до чернодробните клетки, подобрявайки цялостната функция на черния дроб. Високото съдържание на фибри в цвеклото подпомага храносмилането и естествения процес на детоксикация на черния дроб. Печено, на салата или сок от цвекло, са фантастични начини да се насладите на тази богата на хранителни вещества храна през есента.

Кръстоцветни зеленчуци – най-добрите есенни храни, полезни за черния дроб

Кръстоцветните зеленчуци като броколи, карфиол и брюкселско зеле са едни от най-добрите есенни храни, полезни за черния дроб. Тези зеленчуци са с високо съдържание на серни съединения, които подпомагат детоксикацията на черния дроб чрез увеличаване производството на ензими, които разграждат токсините. Те също така съдържат глутатион, ключов антиоксидант за регенерацията на черния дроб. Редовното включване на тези зеленчуци във вашите есенни ястия помага за насърчаване здравето на черния дроб и цялостното благосъстояние на похапващия ги.

За здравето на черния дроб, природата има решение!

Все повече специалисти у нас препоръчват освен балансирана диета, в която се включват полезни за черния дроб храни да се приема и природен продукт с доказан ефект и качество. Затова и Хептен / Hepten® е най-правилният избор. Действието на този натурален хепатопротектор се дължи на активната съставка силимарин 100 мг, извлечен от лековитата билка Бял трън. Редовно приеман той подпомага детоксикацията и регенерацията на чернодробните клетки, повлиява благоприятно обмяната на веществата и пречиства тялото от токсини. Освен това има жлъчкогонен ефект и действа цялостно на храносмилането.

Продуктът е с отлична поносимост, висок профил на безопасност и е подходящ за продължителна употреба. Приема са по 1 капсула 3 пъти дневно, след хранене.

Може да го намерите в аптеките в страната или да поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: