защита на черния дроб

Остават броени дни до Великден и много хора започнаха да се питат как да осигурят защита на черния дроб през празничната седмица. Именно за тях сме подготвили днешната статия. В нея ще споделим работещи съвети за протекция на черния дроб от натоварване и увреждане по време на великденските празници.

Внимавайте с алкохола

Изкушението да попрекалите с алкохола по време на празниците може да бъде голямо. Но имайте предвид, че именно той е най-големият враг на черния дроб, особенно ако органът вече е увреден. За това бъдете изключително внимателни и ако пиете, консумирайте с мярка. Препоръчват се до 2 питиета дневно, или общо 10 на седмица. Също така не посягайте към чашката, ако приемате медикаменти.

Консумирайте по-малко захар, сол и мазни храни за най-добра защита на черния дроб

Твърде многото захар, сол и мазнини в диетата водят до много здравословни проблеми, един от които е омазняване на черния дроб. А консумацията им при протичащо чернодробно заболяване може да влоши състоянието на важния орган. Не си го причинявайте и ако можете преустановете или поне намалете приема на захар, много сол и мазни храни. В празничната седмица опитайте от любимите си сладки и солени изкушения, но с необходимата мярка. Не пропускайте основните хранения, за да не оставате гладни и да прекалявате с курабийките и козунаците.

Пазете се от хранително натравяне

Случаите на хранителни натравяния зачестяват по празниците. Причините са тежките софри, некачествени или лошо приготвени храни, застояването на храната и последващото ѝ консумиране. Хранителните отравяния крият голям риск за черния дроб, тъй като главната му функция е да филтрира токсините. За да се защитите този Великден, бъдете внимателни с готвенето и храненето. Спазвайте стриктна хигиена, варете добре яйцата, не ги оставяйте на топло и не преяждайте.

Избягвайте излагането на токсини

Подготовката за празничната седмица изисква не само приготвяне на традиционните ястия, а и пролетно почистване на дома. Именно тази практика обаче, крие рискове за здравето на хората с чернодробни проблеми. Ако имате чернодробно заболяване е от огромно значение да пазите органа от токсини. А много от почистващите препарати за дома са пълни с такива. За да се защитите, потърсете безвредни почистващи продукти или заложете на натуралните алтернативи – сода, оцет, растителен сапун.

Доверете се на силата на природата за комфорт и защита на черния дроб по всяко време!

Природните средства са най-предпочитаната и безопасна алтернатива за защита и грижа за черния дроб. Сред натуралните екстракти за черния дроб с най-мощно действие се отличава силимаринът, извлечен от семената на билката Бял трън. Той има изявени антиоксидантни, противовъзпалителни и антифибротични ефекти. Спомага за пречистване на черния дроб, регенериране на увредените чернодробни клетки и стимулиране растежа на нови клетки. Тези ефекти превръщат силимарина в най-мощния протектор на черния дроб.

Висококачествен стандартизиран екстракт от Бял трън, под формата на 100 mg силимарин, можете да си набавите чрез прием на Хептен / Hepten®®. Този мощен хепатопротектор осигурява пълна грижа и защита на черния дроб. Помага за детоксикация на черния дроб и прочистване на организма от токсини. Съдейства за правилно функциониране на черния дроб и жлъчката. Оказва благоприятен ефект върху храносмилането и метаболизма. Удачен е за прием за протекция и допълващо лечение на чернодробни заболявания. Не проявява странични ефекти.

borola
Сподели: