неутрализиране на свободните радикали

Доброто здраве на черния дроб е задължително условие за нашето добро общо състояние, жизненост и енергичност. Той изпълнява над 500 различни функции в организма като една от най-важните е филтрирането на отпадните вещества от кръвта.

Черен дроб – детоксикацията е изключително важна

Човешкото тяло се нуждае от богата на хранителни вещества храна, чиста вода и въздух, за да се зарежда с енергия и пречиства от токсини. Изключително важна, но често забравяна част от здравословния живот е детоксикацията. Ако организмът не може правилно да се пречиства от токсините, те постепенно се натрупват и това създава сериозна предпоставка за влошаване на здравето. Енергичността се понижава и много бързо се появява хроничната умора. Злоупотребата с алкохол, храненето с преработени храни, пиенето на замърсена вода, инфекциите с вируси и бактерии претоварват черния дроб и затрудняват функциите му. Влошената чернодробна функция води до сериозни здравословни проблеми. За да бъде в добро състояние черният ни дроб се нуждае от десетки различни хранителни вещества. Проведените изследвания в тази област посочват, че при почти всеки човек има сериозен дефицит на хранителни вещества. При над 50% от хората има натрупани токсини, което предполага възникване на леки или по-сериозни заболявания. В едно от проучванията пък се посочва, че над 80% от хората имат оплаквания от хронична умора, стрес, запек и понижена енергия. За да се предотвратят тези проблеми е изключително важно да се подпомогне изчистването на черния дроб от токсините внимателно, ефективно и безопасно.

Кои вещества са важни за функционирането на черния дроб и неутрализирането на свободните радикали?

Всяко едно от веществата, които ще посочим са важни за цялостната детоксикация на организма. Някои са по-тясно насочени към пречистването и правилното функциониране на черния дроб.

Глутатион

Глутатионът е малка молекула от три аминокиселини (трипептид), която е незаменима за доброто състояние на черния дроб и на организма ни като цяло. Той е най-важният собствен антиоксидант на тялото, който се намира във всяка наша клетка. Повишава имунитета и намалява нивата на много токсини и карциногени.

N-ацетин и L-цистеин

Тези аминокиселини са нужни за производството на глутатион. Освен това детоксикират клетките като изхвърлят метали (живак) от организма.

Силимарин (като екстракт от Бял трън)

Екстрактът от Бял трън подпомага изхвърлянето на натрупаните отпадни токсини в черния дроб. Той влияе благоприятно върху здравето и жизнеността чрез активната съставка в него силимарин, която има антиоксидантно действие.

Природен хепатопротектор с високо съдържание на силимарин

Висококачествен стандартизиран екстракт от силимарин се съдържа в природния продукт Хептен / Hepten®. Антиоксидантният ефект на силимарина неутрализира свободните радикали и повишава производството на глутатион от черния дроб и червата. Освен това силимаринът е признат като един от най-мощните хепатопротектори за пречистване на черния дроб и възстановяване на основните му функции.

borola
Сподели: