омазнен черен дроб

“Ако не се вземат сериозни мерки срещу тях, затлъстяването и омазненият черен дроб ще превърнат днешното детско поколение в първото в човешката история, чиято продължителност на живот ще е по-къса от тази на родителите.” Думите са на ръководителя на Американския център по обществено здраве и са били част от негов доклад, представен преди 10 години. Търсеният с това изказване ефект обаче не е бил постигнат, защото от тогава до днес броят на хората с болестно висок индекс на телесна маса (ИТМ над 25) е нарастнал драстично.

От 28% през 2002 г., броят на хората с наднормено тегло е нарастнал до 39% от днешното световно население. Всяка година около 3 милиона смъртни случая по света се асоциират именно със затлъстяването. То обаче далеч не е единствения проблем. Известно е, че затлъстяването е основна причина за развитие на проблеми с черния дроб. Омазнен черен дроб, като последствие от затлъстяването, е втория по важност глобален здравен проблем.

Омазнен черен дроб, мастен черен дроб, чернодробна стеатоза – многото имена на едно и също заболяване на черния дроб

Гореизброените медицински състояния всъщност са различните имена на най-разпространеното заболяване в областта на хепатологията – стеатоза. За нея е характерно прекомерно отлагане на мазнини в черния дроб, които увреждат клетките му (хепатоцити) и постепенно намаляват неговата функционалност и производителност.
Черният дроб е орган, отговорен за процеса на детоксикация на тялото. Лесно можем да се убедим, че увреждането му има неблагоприятен ефект върху здравето на организма като цяло. Нелекуваните проблеми с черния дроб задължително водят до усложнения, сред които бъбречни проблеми, сърдечно-съдови заболявания, дори мозъчни увреждания.

Затлъстяване – омазнен черен дроб – тежки усложнения… Как да прекъснем тази животозастрашаваща зависимост?

Затлъстяването предизвиква проблеми с черния дроб, които от своя страна може да провокират животозастрашаващи усложнения. В цялата тази зависимост прочистването на черния дроб представлява ключът към избягване на тежките последствия. Подпомагането на чернодробните функции осигурява успешната детоксикация на органа. Процесът може да се ускори и подпомогне с приема на Хептен / Hepten®. Този висококачествен хепатопротектор стимулира синтеза на структурни белтъци в чернодробните клетки, предпазва ги от действието на свободните радикали и подпомага естествените процеси на възстановяване на черния дроб.

borola
Сподели: