проблеми с черния дроб

Проблемите с черния дроб са сред най-честите здравословни смущения в световен мащаб. Все по-често лекарите насочват пациентите си към различни методи за прочистване на черния дроб или назначават лечение при тези със стеатоза или цироза. Заседналият начин на живот и нерационалното хранене са основната причина за зачестилите оплаквания от проблеми с черния дроб в последните години. Ето защо ще предложим няколко мерки, с които хората с проблеми с черния дроб биха успели да спасят този незаменим орган.

Отървете се от затлъстяването

Затлъстяването и черния дроб са взаимносвързани по особен начин. Почти сигурно е, че всеки, страдащ от затлъстяване има и болен черен дроб. Причината за това се крие в 2 неща.

Първо – в мастните отлагания в организма се секретират хормони и други продукти, които затрудняват чернодробната функция.

Второ – прекомерното отлагане на мазнини в мастните депа и видимото затлъстяване на тялото говори за почти сигурно наличие на стеатоза – омазнен черен дроб.

Спазването на правилна диета при стеатоза помага за елиминиране на излишните мазнини, нормализиране на теглото и значително подобряване функциите на черния дроб.

Избягвайте калоричните храни

Не е случайно, че авторите на всяка диета за черен дроб изключват приема на бял хляб и захарни изделия. Учените са доказали, че прекомерната консумация на въглехидрати води до депонирането на липиди в клетките на черния дроб и развитието на стеатоза. Основният проблем днес е високофруктозният царевичен сироп, който се използва за подслаждане на почти всеки сладък продукт днес, особено на безалкохолните напитки.

Намалете драстично консумацията на алкохол

Консумацията на дори малки дози алкохол ще хвърли всички усилия за възстановяване на черния дроб на вятъра. Спиртните напитки и лекарствата са продуктите, които в най-голяма степен натоварват този орган и той насочва всичките си сили към неутрализирането им. А основната цел на всеки човек с проблеми с черния дроб трябва да е насочена към осигуряването на максимален комфорт за него.

Детоксикирайте черния си дроб

Детоксикацията на черния дроб е задължителна периодична процедура. Основна задача на този орган е именно детоксикацията на организма, но самият черен дроб също се нуждае от периодично прочистване.

Пийте кафе

Скорошни проучвания показват, че тази напитка подобрява функцията на черния дроб.

Доверете се на екстракта от бял трън (силимарин)

Белият трън е сред най-използваните билки за черен дроб. Екстрактът от него под формата на силимарин се ползва като активна съставка на Хептен / Hepten®. Този продукт осигурява максимален комфорт за черния дроб и подпомага регенерацията му при хора с чернодробни проблеми.

borola
Сподели: