признаци на възпалена жлъчка

Ако се научите да разпознавате най-честите признаци на възпалена жлъчка, то вероятността да овладеете проблема навреме е много голяма. Затова и в следващите няколко реда, нашият екип е подготвил кратък списък, в помощ на вас и здравето на жлъчния мехур.

Газове – един от ранните признаци на възпалена жлъчка

Появата на излишни газове е сред първите признаци, които сигнализират, че нещо не е наред с жлъчката и, че не функционира правилно. Причината е, че съхраняваният в жлъчния мехур храносмилателен сок не успява да спомогне за разграждане на мазнините в тънките черва. Това води до нарушено храносмилане, а газовете са пряка последица от това.

Болка и тежест в коремната област – един от честите признаци на възпалена жлъчка

Всъщност коремните болки често се припокриват със симптоми на много други заболявания. Може да разпознаете, че това е от един всичките признаци на възпалена жлъчка по разпространение на болката. Тя се усеща встрани, преминава през кръста и може да достигне до рамото. Обикновено е много остра и може да продължи до час и половина след хранене. Жлъчката се активира и отделя жлъчен сок след консумация на различни по вид храни, но болката се появява най-вече при похапване на: пържена храна, мазни храни, люто, плодове като череши и др. Друго важно нещо, което е добре да се отбележи е, че болката не е постоянна, а се появява периодично, задействана от някой „бутон“ провокатор на състоянието.

Потъмняване на урината и промяна в дефекацията – признаци на възпалена жлъчка

Ако смятате, че имате проблем с жлъчния мехур, то ясен признак е потъмняването на урината. При запушване на жлъчния канал се променя и нейния цвят. Ако забележите това, то е добре да се консултирате с лекар. Освен това вида на екскрементите могат да подскажат за здравословното състояние на човек. Така е и когато има проблем с жлъчката. Ако те са по-светли, с по-рядка консистенция, почти диарична, в продължителен период от време поне за 3 месеца, не губете повече време, а се погрижете за здравословното си състояние.

Треска и студени тръпки по тялото – сериозни признаци на възпалена жлъчка

Висока температура, треска, мравучкане по тялото, изпотяване, сърцебиене и коремна болка алармират за сериозно възпаление на жлъчния мехур, наречено холецистит. Той може да се прояви в остра форма или да хронифицира. При остро възпаление на жлъчния мехур е нужно незабавно да посетите лекар, за да се предотвратят възможни усложнения.

Поява на жълт оттенък в очите – ясни признаци на възпалена жлъчка

Пожълтяването на кожата, лигавиците и склерите (бялата част на окото) е симптом за заболяване на жлъчката. Обикновено е свързано със запушване на жлъчните пътища от камък, който не позволява изхвърлянето на билирубин чрез жлъчката от тялото.

Когато явните признаци на възпалена жлъчка са налице, на помощ идва лек от природата

Специалистите приканват всички, които проявяват някои от изброените симптоми, незабавно да потърсят специализирана помощ. Единствено след обстоен преглед може да се установи дали зад тези признаци се крие проблем с жлъчката. В случай че такъв бъде установен опитният лекар ще насочи потърпевшият към адекватна терапия. Паралелно с терапевтичната схема може да се приема и природният продукт Хептен / Hepten®. Този изцяло натурален продукт съдържа оптимално количество стандартизиран екстракт от Бял трън, представляващ 100 mg силимарин в най-чист вид. Приемът му спомага за прочистване на черния дроб и целия организъм от токсини. Въздейства върху възстановяването на чернодробните клетки и оказва благоприятен ефект върху бъбречните клетки. Подпомага правилното храносмилане и обмяна на веществата. При жлъчни проблеми повлиява състава на жлъчния сок и проявява жлъчкогонен ефект. Приеман продължително време, намалява риска от образуване на камъни в жлъчката.

Потърсете продукта в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: