силимарин

Приемът на лекарствени средства за лечение на здравословни проблеми отдавна не е единственото решение за справяне с тях. Високата цена на повечето лекарства, както и нежеланите им странични ефекти, карат все повече хора да търсят природна алтернатива. Как стоят нещата при състояния като хепатит и други проблеми с черния дроб?

Преди да се насочите към природни продукти за хепатит

Добре е да се знае, че с помощта на природни продукти може успешно да се поддържа и подобрява функцията на черния дроб. Може да се подпомогне и значително да се ускори възстановяването му след развитие на хепатит, стеатоза и др. Важно е да се запомни обаче, че дори и приемът на природни средства трябва да бъде консултиран с лекар. Само той може да прецени кои продукти ще имат позитивен ефект при отделния пациент. Така продуктите ще се приемат в точните дози и ще се избегне рискът от утежняване на чернодробните проблеми.

Природен продукт, помагащ при хепатит и други заболявания на черния дроб

Екстракт от бял трън, под формата на силимарин, е най-популярното природно средство, което подпомага чернодробните функции. Ефективността му е доказана от редица проучвания през годините. Разработването на продукти, съдържащи силимарин, доведе до значително намаляване на смъртността сред хората с чернодробни заболявания.

Благоприятният му ефект се отдава на силното противовъзпалително действие. Продължителният и редовен прием на силимарин значително намалява възпалението на чернодробната тъкан. Това е водещо условие за успешно справяне с хепатит, чийто вирус предизвиква именно възпаление на черния дроб. Все още се разработват методи за ефективно елиминиране на хепатитния вирус от тялото. С приема на силимарин обаче може значително да се компенсира нанесеното чернодробно увреждане.

У нас силимарин се предлага под формата на различини природни продукти. Водещ избор на специалистите е Xептен/Hepten®, заради оптималното съдържание на силимарин и високото му качество. Хептен се прилага успешно за справяне с хепатит, стеатоза, увеличен черен дроб и за подпомагане справянето с цироза на черния дроб.

borola
Сподели: