проблеми с жлъчката

Разпознаване признаците на проблеми с жлъчката е от съществено значение за поддържане цялостното благосъстояние на човек. Жлъчката играе решаваща роля в храносмилането и усвояването на мазнините. Затова, когато настъпят някои усложнения с нея се появяват и набор от неприятни симптоми. Вижте как да избегнете това от днешната статия.

Коремна болка и дискомфорт – един от честите проблеми с жлъчката

Един от отличителните признаци на проблеми с жлъчката е коремна болка или дискомфорт, особено в горния десен квадрант под гръдния кош. Тази болка може да варира по интензивност и продължителност, като често се влошава след хранене, особено с храни, богати на мазнини. Може да бъде придружено от усещане за пълнота или подуване, което показва потенциални проблеми с жлъчния мехур или жлъчните пътища.

Храносмилателни неразположения подсказват за проблеми с жлъчката

Промени с червата могат да сигнализират за основни проблеми с жлъчката, като камъни в жлъчката или запушване на жлъчните пътища. Симптомите могат да включват диария, особено след консумация на мазни храни, както и бледо оцветени изпражнения. Тези промени в движенията на червата подсказват за нарушен поток или абсорбция на жлъчката, което засяга храносмилателната функция и усвояването на хранителните вещества. Обърнете се към специалист, за да предотвратите по-сериозни състояния.

Гадене и повръщане – подсещат за проблеми с жлъчката

Гаденето и повръщането са често срещани симптоми, свързани с проблеми с жлъчката, особено по време на епизоди на възпаление или запушване на жлъчния мехур. Страдащите могат да изпитат чувство на гадене или дискомфорт в горната част на корема, често придружено от епизоди на повръщане. Тези симптоми пречат на ежедневните дейности, затова е добре да им обърнете внимание и да предприемете мерки.

Жълтеница – един от сериозните признаци за проблеми с жлъчката

Жълтеницата се характеризира с пожълтяване на кожата и бялото на очите, и може да се появи при проблеми с жлъчката, включващи запушване на жлъчните пътища или чернодробна дисфункция. Повишените нива на билирубин, произведен по време на разграждането на червените кръвни клетки, може да се натрупа в кръвта и да се прояви като жълто обезцветяване.

Треска и студени тръпки по тялото – подсказват за неотложни проблеми с жлъчката

Високата температура, треска, изпотяване, сърцебиене и коремна болка алармират за възпаление на жлъчния мехур (холецистит). Той може да се прояви в остра форма или да хронифицира. При остро възпаление на жлъчния мехур е нужна незабавна лекарска намеса, която да предотврати възможни усложнения.

При проблеми с жлъчката – природата има своя отговор

За да овладеете проблемите с жлъчката, да подобрите функцията на жлъчния мехур и да го предпазите от увреждане се доверете на природния хепатопротектор Хептен / Hepten®. Благоприятното му действие върху черния дроб и жлъчката се дължи на висококачествен екстракт от билката Бял трън, представляващ натуралната съставка силимарин. Той спомага за ускоряване на регенерацията на клетките на черния дроб, детоксикация на важния орган и пречистване на целия организъм от натрупаните токсини. По отношение на жлъчния мехур, натуралното средство повлиява състава на жлъчката и улеснява извеждането на жлъчния сок. Особено препоръчителен е за прием при дисфункция на жлъчния мехур, хроничен холецистит, холелитиаза и други жлъчни проблеми. Оказва и цялостен ефект върху храносмилането и обмяната на веществата. Дозира се по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: