симптоми при чернодробни проблеми

Наред с обичайните симптоми на чернодробни проблеми (коремна болка, жълтеница, умора и отпадналост) има и такива, които определено ще ви изненадат. Вижте кои са те и как да ги преборите.

Гневни бръчки

От вида и състоянието на кожата е възможно да се направят важни заключения за общото състояние на организма. Така например вертикалните бръчки между веждите, които традиционно възприемаме като неизбежна част от стареенето, могат да разкриват, че черният дроб е претоварен с токсини. Смята се, че колкото по-дълбоки са браздите по кожата, толкова по-затлачен е най-големият вътрешен орган в тялото.

Петна по кожата на лицето

Пигментните петна по лицето не са просто естетически проблем, естествена последица от възрастта или от прекомерното излагане на слънце. Те особено ако са разположени отдясно на лицето или в областта на слепоочията, могат да подсказват за проблеми с жлъчката, пакреаса, далака и нарушение във функциите на черния дроб.

Локализиран косопад и преждевременна поява на бели коси – необичайни симптоми при чернодробни проблеми

През пролетта и есента губим повече коса, отколкото през останалите сезони. Ако обаче косопадът продължи по-дълго време и се развива в точно определена зона на скалпа, той може да е ранен признак на претоварен черен дроб. Преждевременното посивяване на косата също може да е индикатор за нарушения в работата на черния дроб и жлъчния мехур.

Проблеми със зрението

Според традиционната китайска медицина състоянието на черния дроб е пряко свързано със здравето на очите. Смята се, че когато чернодробната функция е нарушена очите помътняват, зеницата става белезникава, а склерата (бялото на очите) и околоочната зона пожълтяват.

Възпалени венци и гърло

Червените подути венци, които кървят лесно при миене на зъбите и използването на дентален конец, а така също и дращещото гърло насочват към недобра работа на черния дроб. Каквито и мерки да се предприемат, проблемите с венците и гърлото няма да се разрешат, докато не се подобри чернодробната функция.

Овладяване на посочените необичайни симптоми при чернодробни проблеми

За справяне със симптомите на проблеми с черния дроб специалистите хепатолози у нас препоръчват хепатопротектора Хептен / Hepten®®. Това е чист природен продукт, който оказва благотворно въздействие върху чернодробното и жлъчното здраве. Силата му се крие в активната съставка силимарин, която е извлечена от семена на Бял трън. За ефективността допринася и високотехнологичната форма Soucaps (течни капсули), благодарение на която силимаринът се усвоява бързо и цялостно от организма. Продуктът се прилага успешни при нарушени чернодробни функции, дисфункция на жлъчния мехур, лошо храносмилане с установени чернодробни причини. Безспорно преимущество е удобният прием (по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене), което улеснява придържането към назначената терапия. Няма противопоказания и е удачен за продължителен прием.

borola
Сподели: