детоксикация на черния дроб

Стеатоза е най-разпространеното чернодробно заболяване. Свързано е с натрупването на прекомерно количество липиди в клетките на чернодробната тъкан, поради което се означава и като омазнен черен дроб. Състоянието не е животозастрашаващо в началните си фази, но може да прогресира до по-сериозни заболявания като цироза. От ключово значение за опазване на черния дроб са профилактичните грижи за този важен орган.

Водещи превантивни мерки срещу стеатоза

В предходна статия посочихме 3-те водещи причини за омазнен черен дроб. Неутрализирането на тези фактори понижава значително риска от поява на заболяването. За комплексна защита от стеатоза обаче е важно да се предприемат допълнителни превантивни мерки. В настоящата публикация ще посочим 4-те най-успешни такива.

1. Поддържане на нормало тегло. Когато не се натрупват излишни мастни депа в организма, рискът от омазняване на черния дроб е минимален. Разумното хранене и физическата активност ни пазят не само от наднормено тегло, но и от стеатоза.

2. Пречистване на тялото от токсини (детоксикация). Въздухът, лекарствата и храната, които поемаме съдържат някои продукти с токсично действие върху организма. Най-потърпевш от действието им е именно черният дроб. Това изисква периодично да се извършва пречистване на черния дроб, помагащо за цялостна детоксикация на организма.

3. Прием на достатъчно антиоксиданти. Приемът на достатъчно количество витамини C и Е нормализира нивата на някои чернодробни ензими, които са завишени при страдащите от стеатоза. Позитивният ефект на тези витамини се отдава на силното им антиоксидантно действие.

4. Прием на хепатопротективни продукти. За поддържане и подобряване функциите на черния дроб може да се разчита не само на лекарствени средства. Днес се предлагат и изцяло природни продукти като тяхна алтернатива. Сред най-мощните природни хепатопротектори са продуктите, съдържащи екстракт от Бял трън под формата на силимарин.

Водещ продукт със силимарин у нас

За профилактика и овладяване на чернодробни заболявания у нас успешно се прилага мощният хепатопротектор Хептен / Hepten®. Той действа като универсално профилактично и лечебно средство при стеатоза, при остри и хронични възпалителни заболявания на черния дроб. Хептен повишава защитата на чернодробните клетки от токсини и ускорява тяхната регенерация.

borola
Сподели: