упражнения здравето на черния дроб

За подобряване здравето и функциите на черния дроб, целенасочените, редовни упражнения играят жизненоважна роля. Добре известни са ползите от физическата активност за загуба на тегло и поддържане на сърдечно-съдовата система в добро състояние. Освен това обаче, съществува и реална връзка с максимално оптимизиране на чернодробната функция и цялостното благоденствие на черния дроб. Разберете каква е тя и какви са ползите за здравето му с редовни упражнения.

Ето как практикуването на упражнения влияе върху здравето на черния дроб?

Затлъстяването е една от причините за натрупване на мазнини в чернодробните клетки, а това води до увреждане и възпаление на околната тъкан. Наднорменото тегло може да е причина за омазняване на черния дроб – неалкохолна стеатоза. От друга страна обаче, премахването на излишните килограми може да повлияе положително на цялостното състояние на този важен орган. Освен за отслабване, редовните аеробни и силови упражнения доказано намаляват възпалението като подобряват притока на кръв към черния дроб и подобряват неговите функции. Също така практикуването им действа директно в посока на разграждане мазнините в черния дроб, чрез подобряване на инсулиновата резистентност. Според направено проучване на участници със затлъстяване е доказано, че хората които водят по-заседнал начин на живот, са по-склонни към развитие на чернодробни заболявания в сравнение с тези, които са физически активни, със същото тегло.

Най-подходящите упражнения, които подобряват здравето на черния дроб

Упражненията за подобряване здравето на черния дроб са тези които ускоряват сърдечната дейност – аеробни, в комбинация със силови за максимален ефект.

Практикуването на аеробни тренировки подобрява кръвообращението, което спомага за снабдяване на всички органи с богата на кислород кръв, в това число и черния дроб. Това насърчава разграждането на натрупаните в органа мазнини. Такъв тип упражнения са ходене, лек джогинг, колоездене и плуване.

Силови тренировки като вдигане на тежести или упражнения със собствено тегло увеличават мускулната маса и бързо топят мазнини. Редовното им практикуване забързва метаболизма и спомага за заздравяване на мускулите и укрепване на костите.

Комбинацията от тези упражнения за 30-50 минути на ден от 3 до 5 пъти в седмицата ще доведете до сигурни резултати относно доброто здраве на черния дроб.

Освен упражненията, които подобряват здравето на черния дроб е необходим и прием на натурален продукт с доказано качество

Специалистите препоръчват Хептен / Hepten® – изцяло природно средство с доказано действие. Той е естествен хепатопротектор с благоприятен ефект върху функциите на черния дроб. В съставът му се включва висококачествен, стандартизиран екстракт от Бял трън, представляващ 100 мг силимарин. Активната съставка помага за регенериране и детоксикиране на чернодробните клетки. Освен това спомага за намаляване на възпалението на черния дроб и повлиява положително метаболитните увреждания на органа. Иновативната форма течни капсули – Solucaps, осигурява цялостно усвояване от организма и по-мощен ефект. Им отлична поносимост и висок профил на безопасност, което прави продукта подходящ за продължителна употреба.

Може да го намерите в аптеките без рецепта или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често се предлагат атрактивни и изгодни промоции.

borola
Сподели: