черен дроб преяждане

През лятото повече от всякога нашият черен дроб „страда“ от преяждане и алкохол. Защо го товарим с храна и напитки по това време на годината и как да подобрим функциите му? Отговорите на тези въпроси дават специалистите.

Причини за преяждане и препиване през лятото, водещи до страдание на нашия черен дроб

Лятото е сезонът на отпуските, почивките, морето, пътешествията, живота на открито. Човек се чувства освободен и безгрижен, и това ясно проличава в начина на хранене. „През най-горещия сезон от годината сме склонни да хапваме повече и да прекаляваме с алкохола. Да пием по-малко вода от необходимото, да пропускаме хранене, да ядем по никое време. Да приемаме повече калории от енергийните си нужди и да злоупотребяваме със сладкото. От всичко това страда не само фигурата, но и черният дроб.“ Това казва д-р Хосе Франсиско Тинао, който е специалист по вътрешни болести и директор на Клиника по интегративна медицина (CMI) в Мадрид.

Той е категоричен, че излишъкът от храна и алкохол през летните месеци може да компрометира чернодробната функция

„Не бива да забравяме, че черният дроб се грижи за неутрализирането на токсините и извеждането на отпадните продукти от организма. Претоварването с храна и алкохол през лятото води до свръх работа на този жизненоважен орган от храносмилателната система. Това създава предпоставка за възникване на чернодробни и жлъчни проблеми“, предупреждава д-р Тинао.

Вече са ясни причините за преяждане и страдание на нашия черен дроб през лятото. Време е за природните начини за подобряване на чернодробните и жлъчни функции

Специалистите препоръчват приема на следните 3 природни средства, които подкрепят черния дроб и жлъчката и предотвратяват част от свързаните с тях проблеми:

  • Черна ряпа (намалява риска от дискинезия на жлъчката, хепатобилиарни нарушения [холестаза, жълтеница, повишен билирубин], хепатит и повишени нива на трансаминази)
  • Артишок (увеличава жлъчната секреция и подобрява кръвоснабдяването на черния дроб, което подпомага усвояването на храната и предотвратява стомашния дискомфорт)
  • Бял трън (съдържа силимарин, който е с хепатопротективен ефект, регенерира чернодробните клетки (хепатоцити) и ги прави по-устойчиви на хепатотоксични агенти)

Висококачествен природен продукт с екстракт от Бял трън, който намалява дискомфорта при преяждане и осигурява на нашите черен дроб и жлъчка пълен комфорт

Хептен / Hepten®® e изпитано средство, вдъхновено от природата, което се грижи за здравето на черния дроб и жлъчката. Активната съставка силимарин, извлечена от семена на Бял трън, е в оптимално количество – 100 mg. Приеман редовно за продължителен период от време, продуктът оказва положителен ефект при:

  • лошо храносмилане
  • токсични, възпалителни и метаболитни увреждания на черния дроб и жлъчката
  • хранително отравяне

Стимулира възстановяването (регенерацията) и пречистването (детоксикацията) на чернодробните клетки. Повлиява благоприятно състава на жлъчката.

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост. Подходящ за продължителен прием. Може да се използва както от възрастни, така и от деца.

borola
Сподели: