есенен детокс на черния дроб

Есенен детокс на черния дроб е отличен начин да рестартирате тялото си и да подобрите здравето си, навлизайки в новия сезон. Все пак през цялата година той работи неуморно, за да филтрира токсините от организма. Не всеки е наясно обаче откъде да започне и какво е подходящо за целта. Затова в тази статия ще откриете защо пречистването на важния орган е от съществено значение и как ефективно да го поддържате за оптимално благосъстояние. Не пропускайте!

Защо е важно да се направи есенен детокс на черния дроб?

Черният дроб е основния пречистващ орган на нашето тяло, отговорен за филтриране на токсините от кръвния поток, метаболизиране на хранителни вещества и производството на жлъчка за храносмилане. През есента, когато естествено променяме диетата и рутината си, е важно да поддържаме функцията му, за да помогнем за елиминиране на натрупаните токсини от летните удоволствия. Изследвания показват, че сезонната детоксикация може да намали възпалението, да подобри храносмилането и да укрепи имунитета, което улеснява справянето със зимните настинки и грип.

Храни за есенен детокс на черния дроб

Жизненоважна част от всяка есенна детоксикация на черния дроб е приемането на богати на хранителни вещества храни, които помагат за изхвърляне на токсините и подобряват работата на черния дроб. Кръстоцветните зеленчуци като броколи, брюкселско зеле и зеле са пълни с антиоксиданти, които помагат за премахването от организма на вредни вещества. Цвеклото и морковите също са отличен избор, тъй като съдържат съединения, които подпомагат производството на жлъчка, помагайки на черния дроб да разгражда мазнините.

Включването на ябълки във важния есенен детокс на черния дроб е полезно поради високото им съдържание на пектин, който се свързва с токсините в храносмилателната система и подпомага тяхното елиминиране. Освен това ежедневното пиене на вода с лимон стимулира функцията на черния дроб и помага на органа да ги изхвърли по-ефективно.

Полезни навици в подкрепа на есенен детокс на черния дроб

Въпреки че диетата е от съществено значение, възприемането на навици за здравословен начин на живот може да подобри ефективността на есенната детоксикация. Например от изключителна важност е качествената хидратация. Пиенето на много вода поддържа функцията на бъбреците, които работят заедно с черния дроб, за да филтрират отпадъците.

Да не забравяме и за редовните упражнения – друг ключов фактор за поддържане на здрав черен дроб. Физическата активност помага за подобряване на кръвообращението и насърчава елиминирането на токсините чрез потта. Ангажирането с умерени упражнения, като ходене или йога по време на есенния детокс на черния дроб може да засили естествените процеси на изчистване на тялото.

И накрая намаляването нивата на стрес е от решаващо значение за здравето на черния дроб. Хроничният стрес може да доведе до възпаление и да наруши способността на органа да детоксикира тялото. Практикуването на техники за релаксация като дълбоко дишане, медитация или прекарване на време сред природата може да помогне за понижаване на хормоните на стреса и да поддържа цялостната функция на черния дроб.

Природата има решение за качествен есенен детокс на черния дроб

Приемът на качествен хепатопротектор е неизменна част от стратегиите за пречистване на черния дроб. Затова и препоръката на специалистите е прием на Хептен / Hepten®. Действието на натуралния продукт се дължи на активната му съставка – силимарин, извлечен от билката Бял трън. Тя повишава производството на глутатион и по този начин подпомага детоксикацията на черния дроб. Освен че спомага за елиминирането на токсините, ускорява регенерацията на чернодробните клетки, благоприятства храносмилането и стимулира обмяната на веществата. Ползите му се разгръщат постепенно. За оптимален ефект се препоръчва приемът да продължи минимум 3 месеца. Заради високия си профил на безопасност може да се употребява продължително време както от възрастни, така и от деца.

Може да се открие в аптечната мрежа в страната или да поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: