жлъчна дискинезия лечение

Имате жлъчна дискинезия и търсите начин да подпомогнете назначеното лечение? Значи тази статия е за вас! Продължавайте с четенето, за да разберете какво да предприемете, за да забравите по-бързо за дискомфорта.

Съвети за по-бързо лечение на жлъчна дискинезия

Поддържане на здравословно тегло

Затлъстяването и наднорменото тегло могат да усилят болката и значително да влошат състоянието ви. Ето защо, трябва да направите всичко по-силите си, за да се разделите с излишните килограми. Не отлагайте влизането във форма за утре. Започнете още от днес! Въоръжете се с търпение и бъдете последователни в усилията си. С малки стъпки ще започнете промяната. Не се подлагайте на рестриктивни диети. Стремете се да се храните балансирано. Осигурявайте на организма необходимите хранителни вещества, за да функционира нормално. Обърнете внимание на спорта. Ако не сте спортна натура, просто бъдете активни и увеличете движението в ежедневието си. А за постигане на оптимални резултати, си осигурете прием на Калорекс/Calorex® – изцяло природен продукт, който топи излишните мазнини в проблемните зони.

Здравословно хранене за скоростно лечение на жлъчна дискинезия

Поради спецификата на състоянието трябва да направите някои промени в хранителните си навици. Старайте се да консумирате повече плодове и зеленчуци. Избягвайте обаче лимона, грейпфрута, зелените ябълки, патладжана, бялото и цветното зеле, броколите. Всички те могат да раздразнят жлъчния мехур. От плодовете през зимата можете да хапвате на воля портокали, мандарини и киви, а през лятото – ягоди, малини, касис, френско грозде, праскови, кайсии и сливи. От зеленчуците заложете на моркови, домати и не повече от 200 гр краставици дневно. Препоръчително е да приемате повече вода, за предпочитане с висока степен на минерализация. Пийте я 3 пъти на ден на стайна температура или леко хладка 30-60 минути преди хранене. Използвайте здравословни мазнини (от маслини, рапица, авокадо и семена) и консумирайте повече източници на незаменимите омега-3 мастни киселини (предимно по-мазна риба).

Ограничаване на стреса

Силното нервно напрежение е сред основните виновници за жлъчна дискинезия и утежнява нейното протичане. С оглед на това е добре да избягвате стресовите ситуации и неприятните емоции. Винаги, когато имате възможност практикувайте техники за сваляне на напрежението, правете йога, медитирайте, слушайте успокояваща музика.

Помощ от природата в подкрепа на вашето лечение на жлъчна дискинезия

Специалистите у нас препоръчват Хептен / Hepten®® за още по-бързо справяне с жлъчна дискинезия. Това е изцяло природен продукт, лидер на българския пазар сред предлаганите естествени средства срещу жлъчни и чернодробни проблеми. Силата на Хептен е скрита в мощната активна съставка силимарин (екстракт от Бял трън). Силимаринът регулира жлъчната секреция, стимулира функцията на жлъчния мехур, повлиява благоприятно състава на жлъчката и има жлъчкогонен ефект.

Хептен е напълно безопасен и има отлична поносимост. За оптимален ефект се препоръчва по-продължителен прием.

borola
Сподели: