прочистване на черния дроб

Всеки човек е запознат с необходимостта от периодична детоксикация на организма. За максимално ефективно пречистване на тялото е добре да се започне с прочистване на черния дроб. Този орган е изключително мощен детоксикатор, с който тялото ни разполага. Поддържането на черния дроб здрав е от първостепенно значение за здравето на целия организъм.

Как да разберем, че е време за прочистване на черния дроб?

Черният дроб е натоварен с много дейности и често работи на ръба на възможностите си. Когато е претоварен са налице ясни симптоми. Ето защо е необходимо да можем да ги разпознаем, за да сме наясно кога е време да започнем процедура по прочистване на черния дроб.

Най-честите знаци, по които да се ориентираме

Чести главоболия

Те може да се появят поради редица причини, но винаги трябва да се отчита възможността за евентуални проблеми с черния дроб.

Констипация (запек)

Хроничното трудно изхождане, което не се повлиява от повишения прием на течности и фибри би могло да е следствие от натрупване на токсини, затрудняващи функционирането на черния дроб.

Умора

И този симптом се свързва с редица състояния. В стандартна ситуация умората изчезва при пълноценна почивка и след достатъчно качествен сън. Когато не се повлиява от тях обаче умората също може да е знак за интоксикация и да показва, че е нужно прочистване на черния дроб.

Болки в дясно под ребрата

Болка или дискомфорт в дясно ниско под ребрата често е знак за възпаление на черния дроб. Може да има различни причини за него, но натрупването на токсини и увреждането на черния дроб е основната сред тях.

Безсъние

Невъзможността на черния дроб да се справи с токсините често повлиява дейността на мозъка и предизвиква проблеми със съня. Затова безсънието също може да се раглежда като знак, че е нужна детоксикация на черния дроб.

Замъглено съзнание

Както стана дума, мозъкът е много чувствителен към интоксикацията на черния дроб и невъзможността да се изхвърлят отпадните продукти от тялото. Налице в такива случаи са отслабване на паметта и трудности с фокусирането на вниманието.

Проблеми с храносмилането

Черният дроб заема ключова роля в храносмилателната система. Когато е претоварен и му е нужно прочистване той не успява да произвежда и отделя жлъчен сок и са налице храносмилателни оплаквания – стомашен дискомфорт, гадене, диария, слуз в изпражненията и др.

Сърбеж по тялото

Токсините, които не може да неутрализира претовареният черен дроб се натрупват в кръвта и причиняват сърбеж по тялото, раздразнение и зачервяване на кожата.
Изброените симптоми рядко се появяват поотделно. Хроничната изява на 3-4 или повече от тях почти винаги е знак, че е необходимо прочистване на черния дроб.

Как да си помогнем?

Доказано ефективен продукт, на който може да разчитате за възстановяване на чернодробните функции е Хептен / Hepten®. Активната съставка силимарин (екстракт от Бял трън) осигурява незаменим комфорт за черния дроб и по този начин допринася за цялостната детоксикация на организма.

borola
Сподели: