черен дроб

Никой не бива да подценява позитивния ефект на подправките като допълнение към храненето. Това се подчертава от редица изследвания. Освен да активират вкусовите ни рецептори и да обогатяват вкуса на храната, някои подправки се препоръчват и като идеално допълнение към диетата за черен дроб. Ето защо всеки, страдащ от проблеми с черния дроб би следвало да ги консумира редовно, защото те оптимизират метаболизма, помагат за стопяването на излишните килограми и подпомагат възстановяването на черния дроб.

Какво стои в основата на проблемите с черния дроб?

Днес милиони хора по света усещат симптомите на различни чернодробни заболявания. Все по-често се регистрират случаи на неалкохолна стеатоза, увеличен черен дроб, дори цироза. Сред основните причини за поява на тези състояния се посочват неправилното хранене, продължителното залежаване и претоварване на черния дроб. Това изисква спазване на определена диета, полагане на грижи за периодично прочистване на черния дроб и прием на продукти, които подпомагат регенерацията на чернодробните клетки.

3 хранителни продукта, които засилват ефекта на диетата за черен дроб

Диагностицирането с чернодробно заболяване е момент, в който потърпевшият трябва да насочи всичките си сили към забавяне прогресията на болестта и осигуряване на продължителен комфорт за черния си дроб. Това може да се постигне със спазването на правилна диета и с повишаване консумацията на 3 продукта, които подобряват вкуса на храната и стимулират дейността на черния дроб:

Турмерик

Известен и като куркума. Забавя отлагането на мазнини в чернодробните клетки и редуцира формирането на мастна тъкан в организма.

Канела

Регулира нивото на глюкозата и триглицеридите в кръвта. Така освен като вкусна подправка канелата ускорява метаболизма, намалява натоварването на черния дроб и понижава риска от развитие на стеатоза (омазнен черен дроб).

Чесън

Подпомага изгарянето на мазнините в тялото. Освен това намалява нивата на лошия холестерол – един от основните виновници за развитието на стеатоза.

Природният продукт, който гарантира възстановяването на черния дроб

Освен спазването на подходяща диета за черен дроб и добавянето към нея на горепосочените продукти, специалистите препоръчват и прием на природния продукт Хептен / Hepten®. Съдържащият се в него силимарин (екстракт от Бял трън) подпомага регенерацията на чернодробните клетки и значително ускорява възстановяването на увредения черен дроб.

borola
Сподели: