Включете тези продукти към диетата за черен дроб

  1. черен дроб

Никой не бива да подценява позитивния ефект на подправките като допълнение към храненето. Това се подчертава от редица изследвания. Освен да активират вкусовите ни рецептори и да обогатяват вкуса на храната, някои подправки се препоръчват и като идеално допълнение към диетата за черен дроб. Ето защо всеки, страдащ от проблеми с черния дроб би следвало да ги консумира редовно, защото те оптимизират метаболизма, помагат за стопяването на излишните килограми и подпомагат възстановяването на черния дроб.

Какво стои в основата на проблемите с черния дроб?

Днес милиони хора по света усещат симптомите на различни чернодробни заболявания. Все по-често се регистрират случаи на неалкохолна стеатоза, увеличен черен дроб, дори цироза. Сред основните причини за поява на тези състояния се посочват неправилното хранене, продължителното залежаване и претоварване на черния дроб. Това изисква спазване на определена диета, полагане на грижи за периодично прочистване на черния дроб и прием на продукти, които подпомагат регенерацията на чернодробните клетки.

3 хранителни продукта, които засилват ефекта на диетата за черен дроб

Диагностицирането с чернодробно заболяване е момент, в който потърпевшият трябва да насочи всичките си сили към забавяне прогресията на болестта и осигуряване на продължителен комфорт за черния си дроб. Това може да се постигне със спазването на правилна диета и с повишаване консумацията на 3 продукта, които подобряват вкуса на храната и стимулират дейността на черния дроб:

Турмерик

Известен и като куркума. Забавя отлагането на мазнини в чернодробните клетки и редуцира формирането на мастна тъкан в организма.

Канела

Регулира нивото на глюкозата и триглицеридите в кръвта. Така освен като вкусна подправка канелата ускорява метаболизма, намалява натоварването на черния дроб и понижава риска от развитие на стеатоза (омазнен черен дроб).

Чесън

Подпомага изгарянето на мазнините в тялото. Освен това намалява нивата на лошия холестерол – един от основните виновници за развитието на стеатоза.

Природният продукт, който гарантира възстановяването на черния дроб

Освен спазването на подходяща диета за черен дроб и добавянето към нея на горепосочените продукти, специалистите препоръчват и прием на природния продукт Хептен/Hepten®. Съдържащият се в него силимарин (екстракт от Бял трън) подпомага регенерацията на чернодробните клетки и значително ускорява възстановяването на увредения черен дроб.

borola
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари