детокс на черен дроб

Човешкото тяло влиза в контакт с различни видове токсини ежедневно и оттук идва необходимостта от детокс на черен дроб. Този жизненоважен орган е ангажиран с изпълняването на редица ключови функции, включително прочистване на организма от токсини, метаболизиране на полезни витамини и минерали, синтез на белтъчини и др. Признаците, които подсказват, че функцията на черния дроб е затруднена, включват хронична констипация, подуване на корема, тъмен цвят на урината, силна умора, липса на апетит и др. А ето какво можем да направим за детоксикация на жизненоважния орган.

Прием на повече вода

Водата е един от най-добрите помощници за детоксикация на черния дроб. Когато токсините в черния дроб не се извеждат от организма, цялостното функциониране на тялото се обременява. Когато консумираме повече вода, черният дроб е в състояние да изхвърли токсините по-ефективно. За целта се препоръчва прием на 8-10 чаши филтрирана вода дневно. Смята се, че най-подходяща е топлата вода, тъй като подпомага храносмилането и стимулира оптималното функциониране на лимфната система. Важно уточнение е, че не се препоръчва водата да се пие по време на хранене. По-удачен вариант е течностите да се приемат половин час преди сядане на масата или един час след нахранване.

Зеленчукови сокове за детокс на черен дроб

Включването на повече сурови зеленчуци в диетата е от голяма полза за здравето на черния дроб. Най-лесния начин да комбинираме повече източници на витамини и минерали е да ги съчетаем под формата на зеленчуков сок. Ако черният дроб не функционира в оптималния си капацитет, зеленчуковият сок също ще бъде много по-лесен за смилане и готов за усвояване от организма. Хранителната напитка също така помага за намаляване на киселинните нива в тялото и постигане на здравословен pH баланс.

Премахване на вредните храни

Освен консумацията на повече полезни храни, за прочистване на черния дроб е важно и да се сбогуваме с вредните продукти. Без да осъзнаваме, ежедневно консумираме големи количества преработени храни, които излагат на риск здравето на черния дроб. Рафинираните мазнини, захарта и полуфабрикатите добавят повече токсини към организма, а не го снабдяват с необходимите хранителни вещества. Ето защо прочистването на черния дроб изисква да заменим преработените храни с щадящи черния дроб здравословни опции.

Повече храни, богати на калий

Човешкото тяло се нуждае от препоръчителните 4700 милиграма калий на ден. Когато храната е богата на калий, това помага за прочистване на черния дроб, понижаване на систолното кръвно налягане и холестерола, и поддържа здрава сърдечно-съдовата система. Храни като сладки картофи, доматен сос, цвекло, спанак, боб и банани са с високо съдържание на калий. Когато започнете да консумирате редовно такива храни, не е нужно да мислите как да детоксикирате черния си дроб, защото те правят чудеса за пречистването на жизненоважния орган.

Естествен детокс на черен дроб с помощта на природен продукт

За пълно и ефективно прочистване на черния дроб, и възстановяване на правилните му функции, може да разчитате на Хептен / Hepten®. Известният хепатопротектор съдържа висококачествен природен екстракт от Бял трън – билката, популярна с благоприятния си ефект върху черния дроб и жлъчката. Активното вещество силимарин, извлечено от нея, осигурява естествен детокс на черния дроб и целия организъм, подпомага обмяната на веществата и храносмилането. Препоръчва се за прием при токсични, възпалителни и метаболитни увреждания на черния дроб и нарушаване на функциите на органа. Съдейства за по-бързо и ефективно възстановяване след хранително отравяне и алкохолна интоксикация. Активната съставка се усвоява бързо и цялостно от организма, без да предизвиква странични ефекти. Продуктът може да се приема продължително време.

borola
Сподели: