детокс на черния дроб

Важно е да знаете как да правите качествен и ефикасен детокс на черния дроб, за да сте здрави и в добра форма. Човешкото тяло влиза в контакт с различни видове токсини през целия ден. Ще успеете да се насладите на добър и здравословен живот само, когато тялото ви ефективно успее да ги премахне. Черният дроб работи усилено и денонощно, за да разгражда хормоните и да съхранява основните витамини, хранителни вещества и минерали. Поради тази причина се слага в графата като един от най-важните органи в човешкия организъм. Приоритет в ежедневието ви трябва да бъде как да го поддържате в изправност. Ето няколко лесни стъпки в тази насока.

Водата като помощно средство за детокс на черния дроб

Когато натрупаните токсини в черния дроб не се отстраняват това създава сериозни проблеми. При консумиране на достатъчно количество вода, черният дроб е в състояние да изхвърли токсините по-ефективно. Затова е добре да пиете филтрирана чешмяна вода на определени интервали, като за оптимални резултати е хубаво тя да е на стайна температура. Освен това много ефективно за детокс на черния дроб се оказва пиенето на вода веднага след събуждане, както и между храненията. Като се избягва прекомерната й употреба 2 часа преди лягане, както и по време на хранене. За по-качествен процес на детоксикация на черния дроб може да добавите щипка сол или куркума в нея.

Качествено изпотяване за добър детокс на черния дроб

Задължително е тялото ви да се поти, но не просто защото навън е топло, а заради добре подбрани физически активности. Потта, отделяща се от тялото ви в резултат на упражнения, има своите детоксикиращи ползи. Ако не сте тренирали, започнете да правите това като част от рутината си, без да се натоварвате психически. Физическата активност трябва да ви е приятна, за да й се отдадете напълно. Йога, тичане, посещение на фитнес или обикновена сауна се оказват ефективни по отношение на изпотяването и като натурално средство за детокс на черния дроб.

Кажете сбогом на токсичните храни за качествен детокс на черния дроб

Бързото хранене се превърна в начин на живот. Без да знаем, ние консумираме големи количества преработени храни, които излагат на риск здравето на черния дроб. Рафинираните масла, захарта и полуфабрикатите добавят повече токсини към нашата система и я лишават от необходимите хранителни вещества. Така че, ако мислите как да направите качествен детокс на черния дроб, то тогава се сбогувайте с вредните храни. Заменете ги с такива храни щадящи черния дроб. Добре е към менюто ви да се добавят значително количество сурови зеленчуци, плодове, не мазни храни и такива, които не затормозяват работата му. За да не пропуснете ползите от зеленчуците, които не винаги са любима храна на всички, може просто да се изцеди сок от тях. Той ще помогне за намаляване киселинните нива в тялото и постигане на здравословен pH баланс.

Добавяне на природно средство като задължителна стъпка за детокс на черния дроб

За пълно и ефективно пречистване на черния дроб, и възстановяване на правилните му функции, може да разчитате на Хептен / Hepten®. Известният хепатопротектор съдържа висококачествен, пречистен екстракт от Бял трън – билката, популярна с благоприятния си ефект върху черния дроб и жлъчката. Активното вещество силимарин, извлечено от нея, осигурява естествен детокс на черния дроб и целия организъм, подпомага обмяната на веществата и храносмилането. Съдейства за по-бързо и ефективно възстановяване след хранително отравяне и алкохолна интоксикация. А благодарение на високотехнологичната си формула – течни капсули, продуктът се усвоява бързо и цялостно от организма.

Потърсете го в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: