живот с хепатит с

Воденето на живот с хепатит С определено не е лесно. Болшинството болни обаче не взимат необходимите мерки. Според правителствен доклад от САЩ по-малко от 1/3 от засегнатите търсят лечение в рамките на година след получаване на диагнозата. Тук е мястото да кажем, че неглижирането на проблема крие риск за здравето и живота.

Живот с хепатит С – истинско предизвикателство

Изнесени са и други тревожни данни от доклада. Оказва се, че над 2 милиона американци имат хепатит С, а близо 14 000 умират с тази диагноза всяка година.

От Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ приканват всеки, който има съмнение, поне веднъж в живота си да се изследва за хепатит С. Що се отнася до хората с рискови фактори – те трябва да се изследват редовно.

Резултатите от ново изследване показват връзка между компанията, предлагаща здравна застраховка и достъпа до лечение на хепатит С. Всички близо 48 000 пациенти в проучването са здравноосигурени. Сред тях най-рядко търсят лечение хората със застраховка от Medicaid. Според данните, публикувани в Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR), едва 23% от тези хора са получили лечение в първата година след диагнозата.

Най-много диагностицирани с хепатит С има сред хората под 40 години

„Впечатление обаче прави, че пациентите от тази възрастова група най-рядко се лекуват“. Именно на това обръща специално внимание д-р Каролин Уестър. Тя е отговорник по въпросите за вирусен хепатит в Центровете за контрол и превенция на заболяванията и един от главните автори на изследването. По думите ѝ основният начин за предаване на хепатит С сред хората под 40 е инжекционната употреба на наркотици.

Експертите използват възможността да напомнят, че за момента не съществува ваксина против хепатит С. Лечението на хроничния хепатит С обаче продължава да напредва. То обикновено продължава от 6 до 12 месеца. С негова помощ се постига ефективност в изчистване на вируса при повече от половината пациенти.

Важна стъпка за по-лесен живот с хепатит С

Наши специалисти по чернодробно здраве препоръчват Хептен / Hepten® като допълнение към лечението на хепатит С. Продуктът е изцяло натурален и напълно безопасен. Благодарение на силно изразения си хепатопротективен ефект ускорява регенерацията на чернодробните клетки (хепатоцити) и осигурява комфорт на черния дроб.

В основата на положителното действие на продукта стои активната съставка силимарин (100 mg). Това вещество е извлечено от лековитото растение Бял трън (Silybum marianum) и представлява смес от изомерни флавоноидни съединения (силибинин, силикристин и силидианин).

Приемът е удобен – по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. За постигане на оптимални резултати се препоръчва по продължителна употреба (минимум 3 месеца).

Продуктът се предлага в аптеките без рецепта. Може да бъде поръчан и от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: