какво помага на черния дроб

Любопитно ви е „какво помага на черния дроб?“. Искате да се погрижите по най-добрия начин за най-големия вътрешен орган в тялото? Тогава продължавайте да четете, за да разберете препоръките на специалистите.

Ето какво помага на черния дроб

Детоксикация

Пречистването на организма е първата и най-важна крачка към подобряване работата на черния дроб. За да се елиминират токсините от тялото, се налага да се внесат някои промени в хранителния режим.

Редно е вредните храни в менюто да бъдат заменени с полезни. Вместо колбаси със съмнително качество е добре да се консумира чисто месо от пасищни животни. Полезните полиненаситени мазнини (омега-3, омега-6, омега-9) трябва да изместят напълно вредните транс- и наситени мазнини. Нужно е да се наблегне на приема на сезонни плодове и зеленчуци. Освен на ценни витамини и минерали, те са богати и на фибри – вещества, за които е добре известно, че подпомагат храносмилането и изхвърлянето на токсини през стомашно-чревния тракт.

Последно, но не по важност, необходимо е да се увеличи приемът на вода до около 2 л дневно. Все пак живителната течност е пръв помощник, стане ли дума за детоксикация.

Отказване от вредните привички – един от правилните отговори на въпроса „какво помага на черния дроб“

Тютюнопушенето и системната злоупотреба с алкохол са пагубни за здравето на черния дроб. Ще се убедите в това сами!

Пушенето е сочено като основен рисков фактор за злокачествени чернодробни промени. Обяснението на това е просто. При вдишване канцерогенните вещества в тютюневия дим навлизат в кръвоносната система, а оттам и в черния дроб – най-богато кръвоснабденият орган в тялото.

Пиенето без мярка, пък претоварва и уврежда черния дроб, и бавно, но сигурно води до развитието на чернодробни заболявания (стеатоза, стеатохепатит, цироза).

Предвид казаното дотук, едва ли бихте могли да направите по-голяма услуга за тялото си от това да откажете цигарите и да намалите алкохола.

Спортуване

Спортът е изключително полезно за черния дроб. Установено е, че тренировките, съчетани с подходяща диета, значително намаляват риска от чернодробни заболявания. Причината е, че така се поддържа здравословно тегло и мазнините в черния дроб намаляват.

За оптимален ефект се препоръчва минимум 150 минути физическа активност седмично.

Още един точен отговор на въпроса „какво помага на черния дроб“

За да осигурите оптимален комфорт на черния дроб, се нуждаете от Хептен / Hepten®®. Това е висококачествен продукт, който благоприятства чернодробните функции. Положителният му ефект се дължи на активната съставка силимарин и на високотехнологичната форма Solucaps (течни капсули).

Силимаринът е вещество, извлечено от семената на Бял трън (Silybum marianum), което стимулира регенерацията на чернодробните клетки (хепатоцити), подпомага детоксикацията и оказва положителен ефект върху храносмилането.

Иновативните течни капсули, в които се предлага природният продукт, осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на силимарина, а оттам и по-мощен ефект.

Продуктът има отлична поносимост и е напълно безопасен. За постигане на най-добри резултати е желателно да се приема минимум 3 месеца.

borola
Сподели: