плодове за черния дроб

В следващите редове ще изброим най-полезните плодове за черния дроб. Можете да ги похапвате ако страдате от проблеми или просто искате да поддържате здрав важния орган.

Полезни плодове за черния дроб

Грейпфрут – най-полезен сред цитрусовите плодове за черния дроб

Тръпчивият на вкус плод съдържа антиоксиданти, които предпазват черния дроб от увреждане. С най-полезни за важния орган свойства са флавоните с изразен антиоксидантен ефект – нарингенин и нарингин. Протективното действие, което грейпфрутът оказва на черния дроб, се изразява в намаляване на възпалението и предпазване на чернодробните клетки от увреждане. Проучвания показват, че антиоксидантите в цитрусовия плод могат да забавят развитието на чернодробна фиброза и да намалят натрупването на мазнини във важния орган.

Боровинки

Сините и червените дребни горски плодове се славят с множество позитиви за здравето. Един от тях се изразява в защита на черния дроб от увреждане. Благодарение на съдържащите се в тях антоцианини (антиоксиданти, които им придават характерните цветове), боровинките предпазват, прочистват от токсини и поддържат здрав черния дроб.

Грозде

Гроздето съдържа редица растителни компоненти с полезни за здравето свойства. Сред тях се отличава ресвератролът. За мощния антиоксидант се счита, че предпазва от диабет и остеопороза, подобрява паметта, работата на сърдечно-съдовата система и изразява още множество благоприятни ефекти. По отношение на черния дроб, антиоксидантите в гроздето намаляват възпалението и предпазват органа от увреждане.

Ябълки

Обичаните от мнозина плодове са известни с високото си съдържание на пектин. Веществото способства за естествено пречистване на тялото от натрупаните токсини. Чрез консумацията на ябълки се подпомага детоксикиращата функция на черния дроб.

Бодлива круша – сред полезните плодове за черния дроб, които намаляват алкохолното увреждане

Кактусова смокиня, бодлива круша или опунция – както и да я наричате, става дума за един изключително полезен за черния дроб плод. Растението е познато в народната медицина като средство за лечение на рани, язва и чернодробни заболявания. Ефективността на бодливата круша се изразява в редуциране на вредните ефекти на алкохола върху черния дроб, намаляване на възпалението и повишаване нивата на антиоксиданти в организма.

Повишена консумация на плодове за черния дроб в съчетание с прием на мощен природен хепатопротектор

Посочената комбинация от богата на плодове диета, плюс прием на хепатопротективно средство, способства за предпазване, прочистване и поддържане функциите на черния дроб. При избор на отличен хепатопротектор заложете на природния продукт Хептен / Hepten®®. Той се грижи за важния орган, като му осигурява оптимално количество силимарин – естествен висококачествен екстракт от билката Бял трън. Натуралното активно вещество в Хептен е известно с това, че неутрализира увреждащото действие на свободните радикали и спомага за детоксикация на хепатоцитите (клетките на черния дроб). Чрез стимулиране на специфичен ензим, силимаринът увеличава регенеративните възможности на черния дроб. Повлиява състава на жлъчката и жлъчния сок и подпомага доброто храносмилане и обмяна на веществата.

borola
Сподели: