проблеми с черния дроб

Младостта е период от живота, свързан с висока активност и своеобразно експериментиране с неща, които тестват издържливостта на организма. Важното нещо, което трябва да знаят младите хора, е че много от дейностите, на които не отделят сериозно внимание, може да доведат до проблеми с черния дроб, чийто последствия да се усещат до старини.

Защо е важно да се предотвратява появата на проблеми с черния дроб?

Това е най-натовареният орган в тялото ни, отговорен за изключително много дейности. Грижи се за успешната детоксикация на тялото и поддържане на доброто ни здраве. Затова е важно да се отнасяме с повишено внимание към него. Трябва да се отделя време за периодично прочистване на черния дроб, да не се прекалява с нещата, които го натоварват и да се внимава с дейностите, които повишават риска от чернодробни заболявания.

Какво повишава риска от проблеми с черния дроб?

Когато става въпрос за черния дроб, нещата, които правим днес, може да имат сериозни последствия в бъдеще. Затова е важно всеки да познава рисковете и да се отнася с внимание към нещата, които подлежат на контрол, за да се минимизира риска от развитие на заболяване на черния дроб.

Рискови сексуални контакти

Сред основните заболявания на черния дроб са вирусният хепатит в трите му най-разпространени форми – хепатит А и по-тежките форми – В и С.

Заразяването с хепатит В става лесно при контакт с телесни течности на болен човек – кръв, слюнка, вагинален секрет, семенна течност. Това означава, че всеки може да се зарази при необезопасен сексуален контакт. По този начин става заразяването и с друг много опасен хепатитен вирус – този на хепатит С. Вирусът на хепатита е около 100 пъти по-заразен от вируса на СПИН.

Най-характерната и повишаваща риска от заразяване с хепатит особеност е тази, че болните често не проявяват никакви симптоми на болен черен дроб и дори не знаят, че са заразени.

Срещу вирусния хепатит са разработени ефективни ваксини, за които всеки би трябвало да се допита до своя лекар.

Татуиране, поставяне на пиърсинг

Истина е, че това е удачна форма за изразяване на личността, но тези процедури изискват висока степен на стерилност с цел избягване заразяването със споменатия хепатитен вирус. Извън тялото, той оцелява до седмица и непочистени инструменти и лоши хигиенни условия повишават сериозно риска от заразяване.

Консумация на алкохол и особено смесването му с упойващи вещества

Едва ли младите хора се замислят върху всепризнатия негативен ефект на спиртните напитки върху черния дроб. При редовни злоупотреби се развива заболяване на черния дроб, известно като алкохолен хепатит.
Най-пагубно влияние върху черния дроб има смесването на спиртни напитки с медикаменти или упойващи вещества. В такива случаи се стига до тежка интоксикация на организма, развитие на токсичен хепатит и непоправимо увреждане на черния дроб.

За успешно предотвратяване на проблемите с черния дроб при младежи и възрастни

Осигуряването на качествена грижа за този важен орган, особено сред младите хора, често претоварващи черния си дроб, може да се постигне с приема на подходящи хепатопротективни продукти като Хептен / Hepten®. Това е природен и безопасен продукт, чийто прием подпомага успешното възстановяване на черния дроб, стимулирайки неговите естествени регенеративни възможности.

borola
Сподели: