чайове за черен дроб

Есента е идеалното време да изпробвате чайове за черен дроб. Така хем ще се сгреете в хладните дни, хем ще подобрите чернодробното здраве. Вижте на кои топли напитки да заложите!

Най-добрите чайове за черен дроб, подходящи за есенните дни

За да имате здрав и чист черен дроб тази есен, насочете вниманието си към следите чайове:

Чай от лимонова кора

Лимонът помага за извеждането на токсините от черния дроб и подобрява храносмилането. Има силно изразени антиоксидантни свойства и играе важна роля за пречистването на храносмилателната система и пикочните пътища. За да се насладите на ползите му, обелете кората и я сложете да поври във вода. Прецедете и пийте на малки глътки.

Препоръчваме да купувате лимони, произведени спрямо изискванията на биологичното земеделие. Така ще сте сигурни, че в кората няма пестициди.

Зелен чай

Зеленият чай е прочистваща и антиоксидантна напитка. Помага за намаляване на мазнините в черния дроб, благоприятства понижаването на триглицеридите и холестерола в кръвта. За да си го приготвите у дома, просто добавете една супена лъжица листа от зелен чай в 500 мл вряща вода. Изчакайте 3-5 минути, свалете от котлона и прецедете. Посъветвайте се с вашия лекар, преди да посегнете към тази напитка, ако имате проблеми със съня, язва или хипертония.

Чай от мащерка или копър

Тези две растения са от полза за хората със стеатоза. Те способстват извеждането на мазнините от чернодробните клетки (хепатоцитите) и подобряват състоянието на черния дроб. В допълнение регулират храносмилането и проявяват диуретични свойства.

За приготвянето на чая се нуждаете от 1-2 с.л. мащерка или копър и 500 мл вряла вода. Оставете билките да се запарят и прецедете.

Чай от глухарче

Глухарчето е растение, което традиционно се използва за пречистване на организма и в частност черния дроб. Влия положително на храносмилателната система и подпомага разграждането на мазнините.

За направата на чая са ви необходими 1 с.л. цветове и корени от глухарче (около 10 гр) и 250 мл вода. След като водата заври, добавете глухарчето и го оставете да се запари. Отдръпнете от котлона и оставете течността да почине 10 минути. Прецедете и се насладете. Препоръчително е да не пиете повече от 2 чаши на ден.

За още по силен ефект допълнете приема на посочените чайове за черен дроб с…

Хептен / Hepten®® – природно средство, което осигурява пълен комфорт на черния дроб. Благотворния му ефект се дължи активната съставка силимарин, извлечена от семена на Бял трън (Silybum marianum). Това вещество повишава производството на глутатион от черния дроб, който на свой ред се използва за детоксикация на хепатоцитите. Възпрепятства навлизането на токсини в черния дроб и ускорява регенерацията на чернодробните клетки.

Продуктът е не само ефективен, но и безопасен. Няма противопоказания дори при дългосрочен прием. Дозира се по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

borola
Сподели: