напитки за здрав черен дроб

Съществуват напитки за здрав черен дроб, които доказано подобряват функцията му и помагат за неговото пречистване. Черният дроб е един от най-важните органи в нашето тяло. Той отговаря за широк спектър от дейности, включително детоксикация, регулиране на хранителни вещества, активиране на ензими и др. Освен това черният дроб отделя жлъчен сок, който помага за насърчаване на храносмилането и метаболизма. Ето защо правилната грижа за него е много важна за поддържане на цялостното здраве на организма. В следващите редове сме подготвили информация как да стане това с подходящи за тази цел напитки.

Кафе – една от изненадващите напитки за здрав черен дроб

Една от най-популярните напитки по света, кафето ни помага да започнем деня и ни осигурява така необходимата енергия, за да продължим. Освен това няколко проучвания обясняват, че пиенето на кафе в правилната доза може да помогне за подобряване здравето на черния дроб. Някои изследвания показват, че умерената консумация на кофеиновата напитка действително помага за предпазване на черния дроб от заболявания, като неалкохолна стеатоза например. Показано е, че употребата на кафе намалява отлагането на мазнини в черния дроб, като същевременно увеличава антиоксидантния капацитет. Това става чрез увеличаване производството на глутатион – мощен антиоксидант.

Сок от Амла – една от най-полезните индийски напитки за здрав черен дроб

Сокът от Амла или още наречен Индийско грозде е напитка с множество ползи. Той е зареден с антиоксиданти, заради които се хвали с противовъзпалителните си свойства. Освен това съдържа 4 пъти повече витамин С от кивито например и е богат на много минерали, и витамини като калций, желязо, мед, хром, фосфор, каротин, витамин В1 и В2. Тези положителни характеристики помагат за изхвърляне на токсините и поддържане здравето на черния ни дроб. Също така няколко проучвания заявяват, че сокът от Амла в правилната дозировка може да помогне за предотвратяване появата на чернодробна фиброза и свързаните с нея клинични състояния. Също така редовният прием от напитката може да контролира хиперлипидемията и метаболитния синдром.

Сок от червено цвекло – една от здравословните напитки за здрав черен дроб и не само

Цвеклото от край време е известно със своите положителни качества и винаги е спадало в графата здравословен зеленчук. Добре е той да присъства в диетата на всеки човек, за балансирано хранене и като част за постигане на здравословен живот. Той е пълен с антиоксиданти и хранителни вещества като фолат, пектин, беталаини и бетаин. В допълнение, цвеклото осигурява достатъчно количество фибри, манган, калий, витамини А и витамин С. Трябва да се вземе предвид, че тези хранителни вещества допълнително спомагат за подобряване потока на жлъчката, което е ключово за отстраняването на токсичните отпадъци от тялото. Включването на тази напитка в ежедневието ви, ще допринесе значително за доброто здраве на черния дроб.

Добавяне на природно средство към посочените напитки за здрав черен дроб за оптимален ефект

Все повече специалисти у нас препоръчват освен балансираната диета, в която се включват полезни за черния дроб храни и напитки да се приема и природен продукт с доказан ефект и качество. Затова и Хептен / Hepten® е най-правилният избор. Действието на този натурален хепатопротектор се дължи на активната съставка силимарин 100 мг, извлечен от лековитата билка Бял трън. Редовно приеман той подпомага детоксикацията и регенерацията на чернодробните клетки, повлиява благоприятно обмяната на веществата и пречиства тялото от токсини. Освен това има жлъчкогонен ефект и действа цялостно на храносмилането. Продуктът е с отлична поносимост, висок профил на безопасност и е подходящ за продължителна употреба. Приема са по 1 капсула 3 пъти дневно, след хранене. Опитайте и вие!

Потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн сега от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: