пролетно пречистване на черния дроб

Често хората свързват ефективното пролетно пречистване на черния дроб със сокове за пиене, диета на вода и употребата на слабителни чайове. Всъщност това е много грешно схващане, тъй като самата детоксикация трябва да става бавно и постепенно. Ако и друг път сте правили пролетно пречистване на черния дроб, но сте се чувствали замаяни, раздразнени, с главоболие и чревни неразположения, вероятно сте натоварвали прекалено много организма. Точно обратното, трябва да усещате прилив на енергия. Затова и днешната статия е насочена към една ефективна, полезна за тялото формула за детокс на черния дроб.

Стратегия за пролетно пречистване на черния дроб в няколко лесни стъпки

Процесът на детоксикация на черния дроб е много лесен. Просто трябва да осигурите на тялото си подкрепа относно метаболизиране на токсините, като през това време се намали излагането на тялото на възпалителни храни и вредни за важния орган токсини. Ето как да стане това в няколко лесни стъпки.

Консумиране на храни, богати на хранителни вещества и минерали

За качествено пролетно пречистване на черния дроб е необходимо да консумирате много цветни зеленчуци, богати на хранителни вещества. Заредете се със зеле и спанак, богати на хлорофил, който е естествен детоксикатор. Кръстоцветните зеленчуци като броколи и брюкселско зеле пък доказано подобряват функцията на черния дроб. Освен това консумирайте и плодове, богати на антиоксиданти, като цитрусови, горски плодове и боровинки, които активно се борят с оксидативния стрес. Не забравяйте да включите в менюто си здравословните мазнини в авокадото и зехтина, чрез които се елиминират токсините в тялото, помагайки за качествената детоксикация на черния дроб.

Хидратацията е важна стъпка за пролетно пречистване на черния дроб

Водата е най-добрият приятел на черния ви дроб, когато става въпрос за детоксикация. Поддържането на добра хидратация помага за изхвърлянето на токсините от тялото и спомага за извършване на естествените процеси на пречистване на черния дроб. Стремете се да пиете поне осем чаши вода на ден. Най-добър ефект има пиенето на филтрирана чешмяна вода, която да е на стайна температура. Добре е консумирането й да става на определени интервали през деня – със сутринното ставане, между храненията, но не й докато се храните и 2 часа преди лягане. Стойте далече от газираната вода. Обмислете включването на хидратиращи храни като диня, краставица и целина в диетата си.

Билкови съюзници за подкрепа на черния дроб

В допълнение към храните и обилната хидратация, някои билки могат да осигурят допълнително пролетно пречистване на черния дроб. Белият трън, цъфтяща билка, произхождаща от средиземноморския регион, съдържа съединение, наречено силимарин, известно със своите антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти върху черния дроб. Коренът от глухарче стимулира производството на жлъчка, като подпомага храносмилането и детоксикацията на черния дроб. Куркумата, със своето активно съединение куркумин, проявява мощни противовъзпалителни и предпазващи важния орган свойства, докато джинджифилът оказва положителен ефект върху храносмилателните процеси без затруднение.

Балансиране на тялото в помощ на качествено пролетно пречистване на черния дроб

Физическата активност не само ободрява тялото, но и насърчава детоксикацията чрез стимулиране на циркулацията и лимфния дренаж. Затова участвайте в дейности, които харесвате, независимо дали това са бързо ходене или танци. Така ще раздвижите тялото си и ще спомогнете за елиминиране на токсините. Освен това дайте приоритет на техниките за управление на стреса като медитация, упражнения за дълбоко дишане и йога, за да насърчите релаксацията и да поддържате цялостното благосъстояние на тялото, ума, а така и на черния дроб.

Природно средство за пролетно пречистване на черния дроб

Приемът на качествен хепатопротектор е неизменна част от стратегиите за пречистване на черния дроб. Затова и препоръката на специалистите е прием на Хептен / Hepten®. Действието на натуралния продукт се дължи на активната му съставка – силимарин, извлечен от билката Бял трън. Тя повишава производството на глутатион и по този начин подпомага детоксикацията на черния дроб. Освен че спомага за елиминирането на токсините, ускорява регенерацията на чернодробните клетки, благоприятства храносмилането и стимулира обмяната на веществата. Ползите му се разгръщат постепенно. За оптимален ефект се препоръчва приемът да продължи минимум 3 месеца. Заради високия си профил на безопасност може да се употребява продължително време както от възрастни, така и от деца.

Може да се открие в аптечната мрежа в страната или да поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: