чернодробно увреждане

Вредни фактори от начина ни на живот могат да се превърнат в причини за чернодробно увреждане. Кои застрашават здравето на важния орган – узнайте в статията!

Причини за чернодробно увреждане, които се коренят в начина на живот

Нисък прием на вода

Тялото ни е съставено от около 75% вода. Ето защо тя е толкова нужна за изпълнението на естествените функции на организма. Черният дроб, като най-големият орган в тялото с множество жизненоважни функции, се нуждае от вода, за да работи добре. С ниския прием на живителната течност, ние възпрепятстваме една от основните му дейности – прочистване на организма от натрупаните токсини. Системната дехидратация неминуемо води до здравословни проблеми, един от които е увреждане на черния дроб.

Злоупотреба с алкохол

Не е нужно всекидневно да употребяваме алкохол, за да знаем какви вреди носи той на здравето. Всеки организъм реагира по свой начин на алкохолните субстанции. Това зависи от редица особености, включително колко силна е възпалителната реакция и до колко е натоварен черният дроб. Прекомерното натоварване на органа може да доведе до развитие на цироза и други чернодробни заболявания. За това е от огромно значение да се избягва злоупотребата с алкохол, а ежедневният му прием да бъде ограничен до едно питие.

Тежка вечеря

Черният дроб е най-активен през нощта. Прекаляването с храна с последното хранене за деня упражнява допълнително напрежение върху органа. В дългосрочен план това може да се превърне в причина за чернодробно увреждане. С особена сила това важи, ако вечерята е богата на транс мазнини. За да помогнете на черния дроб, включете към вечерята си моркови или червено цвекло. Тези зеленчуци имат детоксикиращи и регенериращи органа свойства.

Стрес в ежедневието

Неслучайно стресът е отбелязан като причина за редица здравословни проблеми. Проучвания показват, че дългосрочното излагане на стрес може да повлияе и черния дроб. Органът се свърза с негативните емоции. Счита се, че ако често чувстваме гняв или сме прекалено стресирани можем да пострадаме от увреждане на черния дроб.

Стратегия срещу чернодробно увреждане, лесно изпълнима в ежедневието

Ако някой от посочените или друг фактор е причина за увреждане на черния дроб и възпрепятстване на правилната му функция, не се колебайте! Преустановете вредните навици и подкрепете важния орган с Хептен / Hepten®®. Продуктът съчетава в състава си силата на билката Бял трън, представляваща активното вещество силимарин. За него се знае, че допринася за прочистване на черния дроб, ускоряване на регенерацията му и подпомагане функцията на жлъчката. Повлиява още обмяната на веществата и оказва положителен ефект върху доброто храносмилане. За това е подходящ за прием при лошо храносмилане с чернодробни първопричини и липса на апетит.

Природният продукт се усвоява пълно и бързо от организма, благодарение на технологичната форма – течни капсули (Solucaps).

borola
Сподели: